Almost half way and Bangkok

Door: ankenoordhoek

Blijf op de hoogte en volg Anke

10 Oktober 2011 | Thailand, Bangkok

Week 7 is net voorbij, pfff wat gaat dit hard. Dit betekent dat ik dus al halverwege ben zo ongeveer.

Vorige week vrijdagochtend ben ik samen met mijn Amerikaanse vriendinnetje Melissa naar Bangkok vertrokken. Onze vlucht op Macau airport had wel 2 uur vertraging ivm de Typhoon 8 de dag ervoor. We vlogen met Airasia, wat een beetje op Ryanair lijkt! Vliegtuigen worden in recordtempo leeggeruimd en weer gevuld met mensen. Het is 3 uur vliegen tussen Macau en Bangkok dus rond een uurtje of 4 waren we daar.
Bij de immigratie was het wel meteen heel grappig, in Bangkok werken ze met een een cameraatje bij de immigratie. Dus ik stond daar met mn koffertje en het is toch altijd een beetje spannend als je daar staat met je passport. En het duurde maar en het duurde maar, die vrouw zat allemaal raar op der scherm te kijken. Roept ze mij bij zich, moet ik naast haar komen staan. Zie ik mijzelf op het scherm staan, van 3 jaar geleden. 2 verschillende foto's heel grappig! Systeem herkende mij dus, moest dus even uitleggen dat ik 3 jaar daarvoor ook was geweest. Maar mocht gelukkig daarna meteen doorlopen. Met de Skytrain express zijn we naar station Phaya thai gegaan, en dit was ongeveer 10-15 min van ons hotel met de taxi.

We verbleven in het Prince Palace hotel, enorm hotel midden in de Khao San area. Na onze spullen gedumpt te hebben zijn we maar meteen richting het beroemd en beruchte Khao San Road gegaan. Daar onszelf meteen voor de leeuwen gegooid en Phat Thai gegeten op straat dat een klein Thais vrouwtje recht voor onze neus klaarmaakte op haar karretje. Heerlijk!! Vervolgens zijn we ook maar gelijk voor een Thaise voetmassage gegaan, goh wat had ik dat gemist! Na alle stalletjes goed bekeken te hebben zijn we naar een rooftop bar gegaan, dat toepasselijk 'roof' heette. Heel leuk met live muziek, verschillende artiesten met gitaar om de beurt zingend op het podium. Daar een aantal drankjes genuttigd om vervolgens in een club te eindigen en om 5u in bed te liggen. Dat noem ik nou eens goed aftrappen.

Om 9u ging de wekker weer, aan t ontbijt, wat echt heerlijk was! Heel buffet, van pannekoeken tot het meeste overheerlijke verse fruit dat je kunt bedenken. En dit elke dag, jummie! Heb daarna een Tuk-Tuk gepakt naar het Phaya Thai station om daar de skytrain naar The Weekendmarket te gaan. Naam zegt het al, dit is een markt net buiten Bangkok wat alleen op zaterdag en zondag is. Toen we daar de trein uitkwamen hoefde we alleen maar een stukje de straat in naar links te lopen, op de weg hier naar toe veel bedelaars. En een van deze mensen, heb nog nooit zoiets gezien, een vrouw met overelastisch vel in haar gezicht. Hoe dit kan snap ik nog steeds niet, maar dat vel lag als druppels over haar gezicht tot over haar kin. Heb hier geen foto van, voelde toch niet helemaal lekker om hier een foto van te gaan maken. Maargoed eenmaal op de weekendmarket waren we dit al snel vergeten want wat ongelofelijk veel indrukken. Op deze markt verkopen ze werkelijk alles!! Eten, kleding, meubelen, souvenirs, kunst, huisdieren echt alles. Enorm groot, valt echt geen touw aan vast te knopen wat ze nou precies waar verkopen. We hebben daar denk ik wel 4u rondgelopen en bij lange na niet alles gezien. Ze verkochten daar dus ook allemaal puppy's, baby konijntjes en zelfs eekhoorntjes als huisdier. Heel zielig in kleine hokjes, en die lagen daar allemaal te vergaan van de hitte. Heb een aantal foto's ervan want die arme beestjes hadden zelfs kleertjes aan.
Zijn hierna richting hotel gegaan om daar even te gaan douchen en toen zijn we weer richting Khao San Road gegaan, was erg goed bevallen! Weer een paar leuke barretjes bezocht en uiteindelijk weer in een club beland. Ontzettend veel leuke mensen ontmoet in deze afgelopen 2 dagen met mooie verhalen. Jullie snappen dat dit alleen niet erg goed voor je is, voelde me daarom de dag erna nogal brakjes. Maargoed je bent toerist/student of je bent het niet.

Om 9u ging dus weer de wekker en zijn 's ochtends naar Wat Pho gegaan. 'Wat' betekent tempel, en Wat Pho is de tempel van de liggende Buddha. Heel herkenbaar voor mij, en ik vond het weer prachtig!! Leuk want ik kon zo aan Melissa een beetje uitleggen wat ik van de vorige keer nog wist. Wilden daarna naar de Grand Palace gaan, maar die was helaas al dicht. Zijn toen even een internet cafeetje ingedoken en hebben toen een fietstocht geboekt voor de dag erna bij een Nederlander, Co van Kessel, die een paar jaar geleden zijn bedrijfje in Bangkok was gestart met fiets tours. Nu al zo groot uitgegroeid dat hij verschillende tours aanbiedt en meerdere werknemers in dienst heeft terwijl die dit voorheen allemaal zelf deed.
's Avonds zijn we naar een Ladyboy-show geweest, echt zoon gogoshow met veren en overdreven danspasjes heel grappig. Ik was hier al eens naar toegeweest dus voor mij was dit een beetje boring maargoed, heb me uitstekende vermaakt. Zijn na deze show moe maar voldaan naar het hotel gegaan. Ik kon zegmaar vrij weinig meer na 2 slopende dagen/nachten. Wilde van de maandag en dinsdag ook nog iets moois maken.

's Ochtends na het ontbijt zijn we een tocht over de Klongs gaan maken in een longtailboat. Was erg leuk, hadden een hele boot voor ons alleen en we hadden een erg leuke route voorbij veel prachtige tempels, woningen van monniken, scholen en we gingen ook 2x door een sluis. Werden na deze tocht afgezet bij het Grand Palace wat goed uitkwam omdat we de dag ervoor er niet meer naartoe konden. Daar een tijdje rondgeslenterd, was alleen op de rond 1u en het was boedjebloedje heet. In Macau is het enorm aan het afkoelen en de luchtvochtigheid is ook ver te bekennen dus dit was weer even wennen.
Hebben hierna een Tuk-Tuk gepakt naar het Grand China Princess hotel, daar was het meeting point voor de fietstour. Eenmaal daar aangekomen bleek de groep, zoals te verwachten alleen uit nederlanders te bestaan. Voor mij wel weer eens even verfrissend aangezien ik constant buitenlanders om me heen heb. Ze waren gelukkig erg open en willing to speak English for Melissa. Dus dat was erg leuk. Werden door 2 thaise meisjes geleid (en ik geloof tot op vandaag nog steeds dat een van de 2 dames geen meisje was maar een van de knappere lady boys, altijd lastig te zien) Na een fiets te hebben uitgezocht en de spelregels uitgelegd waren gingen we op pad voor onze 3u durende toch, ontzettend leuk want we gingen door allemaal smalle steegjes in Chinatown heen. Zo ongeveer door huizen heen gefiets, hebben mensen zien douchen, koken, slapen werken alles bijna gezien. Onderweg een aantal stops gemaakt, om wat te drinken en plaatselijke lekkernijen te proeven. Waar we ontzettend geluk mee hadden, en daardoor nog meer te zien was de Chinese National day. Festival wat voor de chinezen een week duurt was precies nu aan de gang. Stiekem zijn we daarvoor uit Macau een beetje gevlucht, want met dit soort dagen als de chineese bevolking vrij is overstroomt Macau. Hebben wij dus mooi even gemist. Dit betekende nu in Bangkok voor ontzettend veel gezelligheid en bedrijvigheid in Chinatown. Bijna alle chinezen droegen compleet witte kleren. Dit moet je aan als je de tempel in wilt, hoort bij deze nationale dag. Zijn toen ook bij een marktje geweest, waar schildpadden en vogeltjes verkocht werden en waar op de achtergrond waanzinnig grote wierrook torens werden gebrand. Heb daar 2 vogeltjes gekocht, en vrijgelaten voor goed geluk. Was meteen ook wel een fijn gevoel wat ze zaten daar wel met 200 in 1 klein mini kooitje. Na chinatown helemaal gehad te hebben zijn we met de ferryboot overgaan naar een ander deel van Bangkok. Dit deel is veel rustiger en hier wonen meer mensen dat dat ze er werken. Downtown centrum is eigenlijk alleen voor werkenden. Was dus heel leuk om te zien hoe verschillend het is. Zijn daar door steegjes en straatjes gefietst die overstroomt waren. Dit klinkt heel heftig maar was het niet heel erg, water kwam tot ongeveer een kwart van het wiel. We zijn hier dus gewoon doorheen gaan fietsen, was erg lachen om te doen. Voor de mensen die daar wonen wel erg lastig natuurlijk. Wij moesten nu vooral proberen niet af te stappen, anders letterlijk natte voeten.
Zijn daarna terug gaan fietsen langs het water.
's Avonds zijn we een diner-cruise gaan maken. Enorm groot buffet op een waanzinnig mooie boot, met een dansshow en een vrouw die liedjes zong. Enorm romantisch haha, maar uitzicht was heel mooi. Bangkok by night vanaf het water. De hele show en dat zingen was niet helemaal mijn ding maar he, kan dit in ieder geval ook weer afstrepen.

Dinsdag, ons laatste dagje! Floating market hadden we maar bedacht om naartoe te gaan. Hebben ergens een bus gepakt, maar dit duurde eindeloos!! Na bijna 2u waren we daar, in een uur a anderhalf heb je het rondje van de floating market wel gehad. Dus het hele vervoer was een beetje een bummer. Vind het hele priciepe van de floating market wel fantastisch. Heb lekker gezeten daar met een verse cocosnoot van de Coconut farm. Zijn toen we eindelijk terug waren naar Chinatown gegaan om stoffen voor de moeder van Melissa te scoren. Daar was nog steeds dat festival aan de gang, dus ontzettend veel te zien dus lekker rondgekeken. Hadden bedacht om de laatste avond lekker weer op Khao San Road door te brengen, beviel toch wel erg goed. Hele geinige groep lesbiennes ontmoet, en daar ontzettend mee gelachen. Nog de laatste dingen ingeslagen op de markt en toen richting hotel! Wekker ging om 5.45 om weer richting het vliegveld te gaan.

Eenmaal op te vliegveld aangekomen met de Skytrain Express (geweldig systeem, zo snel en makkelijk)
ging alles vrij vlotjes en waren we rond half 3 weer terug in Macau.

Kwam thuis en toen trof ik mijn huisgenootje Rose helemaal ziek aan. Was al in het ziekenhuis geweest met buikklachten, en ze hadden blindendarmonsteking genoemd dus de paniek zat er wel een beetje in bij haar. Begrijpelijk. Dag erna, vroeg uit de veren want ik moest weer naar school! Rose bleef ziek thuis, had wel medicijnen gekregen.
Vrijdag ook weer school gehad, en Rose was nog niks beter geworden dus ben toen smiddags met haar terug naar het ziekenhuis gegaan en ze heeft toen meer medicijnen gekregen. Blindendarmontsteking werd gelukkig niet meer genoemd. Sinds zaterdagmiddag voelt ze zich gelukkig weer een stuk beter, dus morgen kan zij ook weer naar school.
Weet nog wel van mezelf in Engeland toen ik mijn elleboog brak, hoe vreselijk eng en vervelend het allemaal was.

Dit weekend ben ik netjes zoals het hoort mijn zaakjes weer even aan het bijwerken, en begint morgen mijn 8e week alweer hier.

As dinsdag is mijn China Mainland visum klaar. Dus aankomend weekend staat china op de planning.

Hoe staat alles in Nederland, hoor dat het pokke weer weer terug is? Lekker herfst? (voor jullie nieuws, het wordt hier ook kouder, maar loop nog steeds in korte broek en shirtje)

En wat spoken jullie verder allemaal uit? Begin NL nu stiekem toch wel een beetje te missen, doe mij maar even hollandse pot. Of een bak sla, lijkt me ook fijn!

Gister heb ik wel slecht nieuws te horen gekregen, de moeder van mijn clubgenootje Vita, Denise de Graaf is gister overleden na een lang ziekbed van kanker. Heel verdrietig en onvoorstelbaar. Moeilijk dat ik nu niet in groningen ben.
Mijn andere clubgenootje Loet had gister haar 21-diner en dit is gelukkig wel doorgegaan, jammer voor mij dat ik dit heb moeten missen maar fijn voor de club dat ze nu bij elkaar waren!

Nou tot ziens weer, ik duik op mijn 10cm dikke matrasje, kan niet wachten! NOT

XXXX

• 09 Oktober 2011 - 18:49

Wiet:

Spank! wat een waanzinnig verhaal weer! Voel de jaloezie opborrelen, het klinkt heerlijk! Geniet nog even van je tweede helft daar, we miss you hier in grun! XXXX